Сателити за лозя са сред световните новости на ВИНАРИЯ 2009

Автор:
Четвъртък, 12 Март 2009 22:31

Автор plovdiv-online

ImageСателитни програми за наблюдение на лозята и полските култури са сред световните новости, които ще бъдат показани на Международната изложба ВИНАРИЯ 2009. С помощта на спътници се правят и прогнози, за да се предпази реколтата от увреждане. Съчетанието от традиционни методи и най-модерни технологии е в основата на  новия клас бъчви и барици, които ще демонстрира унгарска компания. Те са изработени от специални видове дъб и са обработени на дъбов огън, за да се подобрят качествата на отлежаващите в  тях напитки. Новост за българския пазар са испанските витрини  за вино с контрол на температурата и влажността. В тях то се съхранява и отлежава, готово  е за сервиране с най-подходящата температура. На изложбата ще бъде презентирана и „Карта на виното в България”.

На ВИНАРИЯ 2009 ще се борят за пазарен пробив бели и червени вина от Дунавската равнина – Шардоне, Пино Гри, Пино Ноар и Каберне совиньон, представени като световна новост от  изба „Лозенска лоза”. Тя е сред 62-те фирми производители и дистрибутори на вина, които ще участват в тазгодишното издание на Международната изложба за лозарство и винарство,  заедно с над 250 компании, предлагащи технологии, машини, съоръжения,  материали и услуги за бранша.  ВИНАРИЯ 2009 ще се проведе от 18 до 21 март в Международен панаир Пловдив.   Най-много са чуждестранните изложители от  Италия, Франция, Германия. 

В Гурме зона, която се организира за първи път, ще бъде включена и експозиция „Вкусове от Италия”, а всеки ден  в рамките на деловата програма е  предвидена  презентация  Уникални сицилиански вина и храни, родени от вулкана Етна.  До този момент 30 фирми от България и Италия са заявили участие в новата секция на ВИНАРИЯ, която е предназначена за производители и дистрибутори на  висок клас продукти, свързани с виното. Техните изделия ще бъдат представени от най-добрите експерти, за да се популяризират гурме културата и бизнесът, ангажиран с нея.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм