Петко Атанасов: Прекратяваме концесията на стадион "Тодор Диев"

Автор:
Сряда, 11 Март 2009 17:12

ImageАко концесионерът на стадион „Спартак” не внесе спешно нов подробен устройствен план (ПУП), общината ще прекрати концесията, категоричен е зам.-кметът по общинска собственост Петко Атанасов. На последната среща, която имахме с концесионера още преди нова година, се разбрахме, че те ще внесат нов ПУП, за да могат да извършат разширението на трибуните на стадиона. Това искане дойде от тях и общината няма нищо против. Но вече три месеца ги чакаме, а от тяхна страна няма никакво действие, коментира Петко Атанасов. Лично аз изпадам в недоумение и смятам, че концесионерът явно няма достатъчно потенциал, за да реализира концесията. По тази причина те не правят нищо и се опитват да прехвърлят проблема другаде. В такъв случай общината ще прекрати концесията, категоричен е зам.-кметът Атанасов.

Припомняме, че концесионерите обявиха преди време, че са в преговори с бизнесдамата Ирена Кръстева за евентуална продажба и на ФК Спартак. Оттогава досега обаче минаха близо 2 месеца без резултат.

Община Пловдив никога не е отказвала увеличаването на терена на стадиона, добави още зам.-кметът Петко Атанасов. Напротив, ние се съгласихме да бъдат прибавени нужните три декара, за да се случи реално тази концесия. Бяха ни представени писма с това искане и от Българския футболен съюз и ние никога не сме били против, каза зам.-кметът. И точно по това постигнахме съгласие с концесионера, който пое ангажимент да внесе нов ПУП с нужната промяна. Това е задължително условие по закон, за да може общината да внесе в Общински съвет промяната в концесията. Вместо да направи това, което сам желае, концесионерът вече три месеца разговаря с общината чрез медиите, което лично мен ме учудва като начин на поведение. Отново подчертавам, че без да внесат този нов ПУП, не може да стане промяната, която концесионерите искат, каза още Петко Атанасов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм