До 6 г. затвор заплашват двамата общинари, до 8 - човека от Екозавода

Автор:
Сряда, 11 Март 2009 16:00

Автор plovdiv-online

Image
Надя Танева
Ваелите тела заедно с кмета Славчо Атанасов във фитнеса на Синдикалния дом - личният му шофьор Саркис Москофян - Серж, и служителя на Екологичен завод Трифон Мишовски, са заплашени съответно с до 6 и до 8 години затвор. До 6 г. затвор може да получи и шефката на Административно обслужване Василка Костова. Общинарите са обвинени в опит за измама, а Мишовски и в изнудване. Това стана ясно на пресконференция на прокуратурата след грандиозния и безпрецедентен скандал с арести в сградата на самата община.

В същото време прокурори и бопаджии, подпомагани и от служители на Икономическа полиция, ще проверяват Дирекцията по общинската собственост, която е на подчинение за назм.-кмета Петко Атанасов (ВМРО). 

Гранде скандалът е за дворно място, което е в съседство на Дома за увредени деца, където в момента има 11 малчугани, обясни пък общинската съветничка от ГЕРБ Надя Танева, която е зам-управител на социалното заведение.

Тя изрази учудване от бързото разрешаване на сделката, след като още преди 3 години е имало намерение дворът да бъде закупен за нуждите на детския дом, но тогавашният социален заместник-кмет Константин Писков (ДПС) й е обяснил, че собственикът иска твърде голяма сума. Продавачът на двора Димитър Берберов разказа, че още преди няколко години е имало молба за делба на съсобствеността, в която участва общината, и че е изненадан как сделката се е задвижила скорострелно след Нова година.

Както съобщихме, триото на Славчо Атанасов тръгнало от 10 бона, паднало на 8, 5 и накрая слязло до 3 бона. Самият кмет обаче няма общо със случая, каза говорителката на прокуратурата Даниела Начева.
Атанасов от своя страна потвърди, че е стар познат с двамата общинари, които доведе в Голяма община от район Тракия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм