Дани Каназирева: Концесията на стадион Локомотив е евтина

Автор:
Сряда, 25 Февруари 2009 18:39

Доц. Божидар Хаджиев: В Белодробна болница не бива да влиза частник 

ImageОбщинските съветници от ГЕРБ няма да подкрепят внесеното от кмета на Пловдив Славчо Атанасов предложение за допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, тъй като предложените промени са незаконосъобразни, заяви на пресконференция днес председателят на групата Дани Каназирева. Тя допълни, че съветниците от ГЕРБ ще гласуват и против процедурата за концесия на стадион “Локомотив”. Така внесеното предложение съдържа доста противоречия, то не защитава интересите на футболен клуб “Локомотив”, коментира Дани Каназирева. Според нея заложената инвестиционна програма - 9 милиона лева за 100 декара – е недостатъчна.

Съветниците от ГЕРБ няма да подкрепят и предложението на заместник-кмета от БСП Александър Константинов към Белодробната болница “Д. П. Кудоглу” да бъде създаден “Медицински център Д. П. Кудоглу” ООД като дъщерно дружество, обяви доцент Божидар Хаджиев.

ImageВъзниква въпросът защо се предлага създаването на ООД, като по този начин може да се вкара частно участие, което крие потенциална опасност за неговото приватизиране. Нашата позиция е категорично участие само на общината и създаването на ЕООД, заявиха от ГЕРБ. Доцент Хаджиев оповести и декларация на лекарите и медицинските работници от секция “Здравеопазване” към Сдружение ГЕРБ.

“Заставаме  зад Обръщението на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз към  Областния  Управител на Пловдив да върне за ново преразглеждане на решението на  Общинския Съвет от 18.02.2009 относно  стартиране на приватизацията на общинските здравни заведения.  Приватизация – да, но не на всяка цена и не  по този начин" – заявяват лекарите от Сдружение ГЕРБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм