ВМРО извади членска карта на Райна Петрова от 1997

Автор:
Сряда, 25 Февруари 2009 16:31

Кметът на Централен е била член на "Съюз на македонските дружества", обявила го е при приемането си в ГЕРБ

Автор plovdiv-online

ImageКметът на район Цетрален Райна Петрова (ГЕРБ) се оказа, че е била член на "ВМРО - Съюз на македонските дружества" в далечната 1997 година. Копие от декларацията-молба за членство и ксерокопие на книжката на Петрова показа общинският съветник от ВМРО Слави Георгиев.

Декларацията е подадена през март 1997 г., а през 1998 Райна Петрова получила и предупреждение, че не си е внесла членския внос, обяви Георгиев. Не е ясно кога точно тя е напуснала организацията, която не е била регистрирана по закона за партиите, нещо, което става едва през 2000-та година. След като ВМРО се регисрира като партия, Райна Петрова не е членувала в нея, стана ясно още.

Реакцията на войводите е заради инициативата на кмета на Централен да бъде излющен надписа "ВМРО", който от десетина години е изрисуван на Южната 30-метрова скала на Младежкия хълм. Тогава Райна Петрова нямаше нищо против надписа, как сега е против, попита Слави Георгиев.

Председателят на ГЕРБ - Пловдив инж. Иван Тотев коментира, че в партията няма ограничения кой в коя партия е членувал в миналото. При кандидатстването си за приемане в ГЕРБ Райна Петрова е заявила, че е била член на въпросната организация, допълни Иван Тотев. Според него това е изместване на вниманието от по-сериозния проблем, а именно - спешното заличаване на надписа "ВМРО" от защитения със закон Младежки хълм.

Нека Славчо Атанасов да махне надписа, за да докаже, че е добър управленец, защото сам твърди, че добрият управленец е надпартиен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм