Райкметове теглиха майните на Славчо за бюджета

Автор:
Понеделник, 16 Февруари 2009 19:15

Image
Гиньо Матев
Люто ранени излязоха от понеделнишната оперативка при Славчо Атанасов районните кметове на Пловдив. Те са недоволни от отрязаните пари, които са поискали са спешни, според тях, нужди в районите.

В бюджета не са предвидени средства за ремонт на разбития подлез до Водната палата и за светофари на възлови булеварди, каза кметицата на Централен Райна Петрова. Тя счита ножицата за персонално насочена срещу нея, след като Славчо Атанасов вече отне правомощията й за рабпореждане в т. нар. Бяла зона. Петрова обжалва пред Административен съд. Кметицата е поискала 60 000 лева за проектиране на реставрацията на Източната порта, но и това перо е отрязано.

Кметът на Тракия, който е от ВМРО, също е бесен на Славчо. Поисках пари за парк до паметника на хан Крум, но не получих и стотинка, каза Гиньо Матев. За парк Лаута пак няма средства, каза Матев.

Тракия няма да получи и лев за строеж на детски ясли, въпреки че има изготвен проект. Това е възмутително, защото в района със 70 000 души население има само едни ясли, каза Гиньо Матев.

В "Източен" пък не са отпуснати пари за реконструкция на басейна в училище "Симон Боливар", въпреки решението на Общинския съвет за това. Макар да очаквахме кризисни бюджети, разчетите а Славчо Атанасов надминаха най-песимистичните прогнози, уточнява кметът на района Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм