Симеон срещу държавата България за Двореца Кричим, II рунд

Автор:
Неделя, 08 Февруари 2009 17:27

Автор plovdiv-online 

ImageСимеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок продължават в понеделник съдебната си битка с държавата за Двореца Кричим. Второто открито съдебно заседание по делото за иска за собстевонст върху имота ще се проведе от 10.30 часа в понеделник в зала 10 на Окръжен съд - Пловдив. Ищците са представлявани от адв. Ели Христова, а ответната страна – от проф. Вл. Петров и юрисконсулти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Областната администрация – Пловдив.

Основният въпрос, по който са събирани доказателства на предишното заседание, е свързан със статута на Интендантството на цивилната листа. Съдът прие като писмени доказателства представените от проф. Петров 49 документа, сред които и Правилник на Интендантството.

Ищците обаче поискаха назначаване на сравнително-историческа експертиза, която да даде заключение за положението и историята на този орган, както и за статута на подобни институции в европейските монархии. Искането не бе уважено от съдебния състав, тъй като касае правни въпроси, за които експертиза е недопустима.

Представителите на държавата са направили и поддържат възражение за родова подсъдност – че с оглед цената на исковете делото е подсъдно не на Окръжен съд Пловдив, а на Районния съд. По това възражение съдът ще се произнесе след изслушване на заключението на съдебно-оценителна експертиза.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм