Ходжата на Стряма: В сърцата ни е ДПС, но за кмет на Раковски гласуваме за Иван Антонов

Автор:
Неделя, 08 Февруари 2009 10:28

Християни и мюсюлмани ще помагат за изграждане на църква в селото 

Image
Ходжата Кеазим Мустафа избра бюлетина № 1
В нашите сърца е ДПС и ние винаги ще ги подкрепяме, но на изборите за кмет на Община Раковски ще гласуваме с бюлетина номер 1 за Иван Антонов. Това заяви ходжата на село Стряма Кеазим Мустафа на среща с председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, областния координатор на ПП ГЕРБ Пловдив Димитър Лазаров, кандидата за кмет от ГЕРБ Иван Антонов и щаба му. Чаша кафе с тях в централния клуб на село Стряма дойдоха да изпият и представители на местната мюсюлманска общност.

Не се чувстваме обидени от това, което се пише по вестниците за Чикаго. Ние живеем и се разбираме добре с хората от всички етноси тук, каза ходжата и се съгласи, че интерпретацията на отделни думи може да бъде използвана, за да насади изкуствено напрежение там, където такова не съществува.

Мюсюлманите искат да имат свой молитвен дом. Баба Гюрга от Стряма, която е християнка пък, иска от своя страна в селото да бъде построена  християнска църква, за да не пътува 20 километра до Пловдив, за да се черкува. Ето това реално интересува хората тук, обясни след срещите си в селото Цветан Цветанов.

ImageТой се ангажира да запознае пловдивския митрополит Николай с желанието на местните да имат храм и съобщи, че мюсюлманите в селото също са готови да помогнат за изграждането му. Всички заедно ще работят и за решаване на основния проблем в Стряма – възстановяване  на разрушения от наводнението преди две години мост край селото. “Партия ГЕРБ дава равен старт на всички етноси”, добави Цветан Цветанов в края на срещата.

Цветан Цветанов награди най-атрактивните кукерски състави в 7-ото издание на Международния фестивал “Кукове” в Раковски, организиран от Общината и 100 годишното читалище “Св. св. Кирил и Методий” в квартал Секирово. Първото място тази година си разделиха групите от Ямбол и Павел баня, традиционни участници в конкурса. Пет-членното жури от етнолози и фолклористи от цялата страна присъди общо 15 награди. След раздаване на отличията и зареждащите с настроение изпълнения на Ансамбъл “Тракия”, на площада в квартал Секирово се изви кукерското хоро, на което се хвана и Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм