Първа нова улица в Източен от 15 г. насам

Автор:
Вторник, 27 Януари 2009 16:26

ImageЗапочна изграждането на тротоари и полагането на кабели за улично осветление по новоизградената част на улица „Славянска“ в район Източен. Работата по изграждането на продължението на  „Славянска“ започна през миналата година, като в Източен тя е първата нова улица, която се изгражда от 15 години насам. Преди да бъде положен асфалтът, бяха изградени канализация, газификация, извършена бе и подмяна на 20-киловолтови елкабели.

По заповед на кмета на район Източен инж. Иван Тотев за първи път в Пловдив, на ул. „Славянска“ бяха монтирани свободни ПВЦ-тръби. Те пресичат хоризонтално новата улица, като са монтирани по три броя на всеки 60 метра. С поставянето на тези тръби в бъдеще ще се избегне разкопаването на улицата.

„Всички улици в район „Източен“ вече ще се изграждат по този начин“ - категоричен е кметът инж. Тотев. Той допълни, че в момента в районната администрация се изготвят списъци за тротоарите, които ще се правят през  2009 година. Районният кмет Иван Тотев призова гражданите активно да се включат с предложения при изготвянето на тази програма.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм