30-те милионният заем не бил за дупките, а за плащане на вота

Автор:
Събота, 24 Януари 2009 12:43

Автор plovdiv-online

ImageСериозни съмнения, че идеята да се тегли втори здрав кредит от 30 милиона лева за ремонт на второстепенни и третостепенни улички в Пловдив, не е да се оправи дългосрочно проблемът, а да се разполага със значим финансов ресурс преди местния вот след 3 г. Това заявиха пред plovdiv-online от ПП ГЕРБ.

Липсва изобщо задание за това кои улички ще се ремонтират. Няма готовност за подмяна на водопроводната мрежа преди ремонта. Няма и спечелен проект за еврофинансиране на канализационната система, какъвто например имат в Община Първомай, казват от ГЕРБ. Става въпрос за идея в насипно състояние. След като цифрата 30 млн. лева не е защитена с ясен проект, който да показва къде отива последната стотинка, естествено ще се съмняваме, че значителна част може да се отклони в партиен джоб, казаха от ГЕРБ.

Срокът, който кметът Славчо Атанасов обяви – две години до реалното теглене на кредита, потвърждава нашите съмнения, че парите трябват не толкова за третостепенните улички, а тъкмо за местния вот.

От БСП засега нямат категорична позиция за тегленето на заема. Зам.-кметът Александър Константинов защити предложението на среща миналата седмица във формат ВМРО, БСП и ГЕРБ, но градското ръководство не се е произнесло по целесъобразността на кредита от 30 милиона лева. Има вероятност БСП да не подкрепи предложението в ОбС, разбра още plovdiv-online.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм