Дарете за кислородна система в МБАЛ Св. Мина

Автор:
Събота, 21 Ноември 2020 10:19
Дарете за кислородна система в МБАЛ Св. Мина

Общинската МБАЛ Свети Мина, която по идея на областната управителка Дани Каназирева от понеделник ще заработи като Ковид болница за цялата област, се оказа, че няма действаща кислородна система!

Абсурдът е пълен, а изборът на здравницата, която е в самия център на Пловдив - на колелото на Централна гара, може да се окаже фатален за разпространение на заразата в едно от най-оживените места на града.

Въпреки това с решение на Общинския съвет на Пловдив вече се отпуснаха 83 хил. лева, които директорът на Свети Мина проф. Петър Петров ще използва по целесъобразност за задачата - Инфекциозна болница в центъра на града.

Средствата са недостатъчни, още повече, че идеята е здравницата да приема пациенти от цялата област. Затова община Пловдив приканва с дарения да се включат всички останали 17 общини.

Засега само община Родопи е откликнала.

Община Пловдив продължава да полага усилия за привеждането на МБАЛ “Св. Мина” в КОВИД болница.

Разкрити са необходимият брой легла, за да се отговори на изискванията на РЗИ-Пловдив.

Направен е анализ на състоянието и са описани необходимите ремонти дейности, апаратура и медицински консумативи, които спешно трябва да се подсигурят, за да може общинското лечебно заведение да функционира нормално.

Приоритетно е разгледана съществуващата кислородна система, която покрива една трета от леглата и се нуждае от ремонт, а за останалите две трети е изработен проект и изграждането му започва веднага.

Сума за доизграждане на инсталацията е 75 000 лв.

Тъй като болницата не разполага с подобни средства, кметът Здравко Димитров отправи апел към общините от Пловдивска област, чиито жители също се лекуват в болницата, по примера на Община „Родопи“, да направят дарения.

Отворена е и дарителска сметка на МБАЛ “Св. Мина”, по която фирми и граждани също могат да предоставят средства и да подпомогнат общинската болница.

МБАЛ „Св. Мина“ приема директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.

Припомняме ви, че средствата, които общината предложи да бъдат използвани за тези неотложни дейности по решение на общинските съветници бяха пренасочени за други цели.

Сметка, на която може да се даряват средства е:

“МБАЛ “СВЕТИ МИНА-ПЛОВДИВ“ ЕООД

Булстат: 100000115531627

ОБЩИНСКА БАНКА, филиал Пловдив

IBAN: BG10 SOMB 9130 1010 1606 02

BIC: SOMBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Данъкоплатец

    Защо нито един собственик на заведение, хотел или дискотека, не дари, спестеното от ДДС. Този народ не е само от сервитьорки. Защо се раздават пари на частния бизнес, напълно безмозъчно, а гражданите събират капачки или купуват апаратура, вместо държавата. Най- големите кражби ще станат д тези размествания и преоборудване на болници

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм