Чистят и залесяват Дановия хълм

Автор:
Петък, 20 Ноември 2020 16:00
Чистят и залесяват Дановия хълм

Представители на район „Централен“ и на Сдружение „BG Бъди активен“ маркираха днес всички проблемни зони на Дановия хълм, които предстои да бъдат почистени напролет.

В инициативата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и на неправителствената организация, се включиха и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, заместникът му Георги Николаев и ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов и Невена Пачеджиева.

Те се договориха, с подкрепата на доброволци на Сдружение „BG Бъди активен“, да почистят тепето и пътеките, а след това да засадят нови растителни и дървесни видове.

Облагородяването на хълма, от който се открива най-красивата гледка към Пловдив, е планирано да се случи на три етапа - почистване на пространството от отпадъци, разширяване на напоителната система и залесяване.

„Преди 100 години хълмът е бил гол камънак, който е бил залесен от предците ни, а ние продължаваме тяхното дело. За нас е важно да покажем на младите хора, че екипите на ОП „Градини и паркове“, администрацията на район „Централен“ и доброволци, заедно, можем да се грижим около нас да е чисто, красиво и озеленено“, коментира кметът Георги Стаменов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Дедо Пинто

    Задължително да се инсталира видео наблюдение и тези които не са добронамерени и рушат и замърсяват хълмът да бъдат санкционирани, но не с глоби! А със СОБСТВЕН ТРУД да възстановят разрушеното или да изчистят това което е замърсено и да носят голям надпис на гърба АЗ ЗАМЪРСИХ - РАЗРУШИХ - ИЗКЪРТИХ ХЪЛМА ЗАТОВА СЕГА ЧИСТЯ И ВЪЗСТАНОВЯВАМ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм