Съдът отряза Ковачки за „Баня голф енд спа резорт”

Автор:
Петък, 16 Януари 2009 19:17

Енергийният бос е натиснат в ъгъла заради политическите си амбиции

Автор plovdiv-online

ImageХристо Ковачки получи нов удар с парен чук след обвинението за данъчна измама, за което плати 200 бона гаранция да е на свобода. Административният съв в Пловдив отмени решението на Общинския съвет в Карлово, с което на 10 юли 2007 –а в смесено дружество между общината и бъдещия инвеститор – „Баня голф енд спа ризорт”, бяха апортирани спортният комплекс, хотелът, спортният полуинтернат и стадионът в Баня, както и по-голямата част от общинските земи в съседното село Соколица. Ковачки така и не успя да влязе във владение, тъй като новият кмет Найден Найденов (БСП) му отказа въвод, докато не приключат съдебните дела.

Според магистратите, преобразуването от публична общинска собственост в частна общинска собственост е станало с единствената цел по-късно общинските имоти да бъдат вкарани в капитала на търговското дружество, зад което стои Ковачки.

Решението на Административния съд е по жалба на люксембургския фонд „Роуз вали инвестмънтс”. Ако ВАС потвърди решението, ще разтрогна сделката, заяви кметът на Карлово Найден Найденов пред plovdiv-online.

Коалиционните партньори в Движение Напред – ВМРО, Лидер, ЗНС и Гергьовден са сериозно обезпокоени за парламентарните избори предвид натиска върху вдъхновителя и основен донор на коалицията Христо Ковачки. БСП и НДСВ са настръхнали срещу самововския олигарх, защото директно дърпал от техния електорат, казаха още източници от двете партии пред plovdiv-online. Всяка жаба да си знае гьола, беше точният израз на червен функционер. Топлата връзка между Ковачки и ДПС е преляла чашата и мандалото хлопнало овреме, уточниха още нашите източници. Те все пак не изключват споразумение на по-късен етап, но опъването на уши щяло да подейства отрезвяващо за нечии болни политически амбиции.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм