Четири детски градини в Източен грейват след ремонт

Автор:
Петък, 16 Януари 2009 16:42

ImageКметът на Източен инж. Иван Тотев инспектира три детски заведения на територията на района, в които бяха извършени ремонти със средства, отпуснати от Съвета за управление на Специализиран общински фонд (СУСОФ). За ремонти в  ЦДГ “Лилия” и ЦДГ “Родина” са разходвани общо 130 хиляди лева. В детска градина “Родина” е извършен основен ремонт на ВиК инсталациите. В “Лилия” са подменени тръби за питейна и обратна вода, батериите на чешмите, водни кранове, сифони. Изцяло са сменени детските тоалетни, частично е поставян и фаянс. Надяваме се този ремонт да сложи край на перманентните течове, които създаваха трудност при функционирането на градината, сподели директорът на ЦДГ “Лилия” Севдалина Генчева.

С 200 000 лева по СУСОФ е направен основен ремонт на сградата на Детска ясла 33 на улица “Вратцата”, която бе в окаяно състояние. Монтирана е външна изолация, топлоизолация и хидроизолация на покрива. Поставени са нова PVC дограма, ламиниран паркет и е приключило боядисването.

Остават довършителни дейности като поставяне на радиатори, мивки, казанчета. Надяваме се необходимите за това средства да бъдат заложени в Бюджет 2009 на Община Пловдив, каза инж. Тотев. След приключване на ремонта в Детска ясла 33 ще бъдат открити 4 нови групи, обясни още кметът на Източен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм