Концесията за Лаута не се прави за собственика на Локо Пд

Автор:
Петък, 16 Януари 2009 16:33

Автор plovdiv-online

ImageЗам.-кметът по общинската собственост Петко Атанасов заяви, че концесията за стадион „Локомотив” в парк Лаута не се прави за собственика на ФК-то. Концесията ще бъде спечелена от този, който предложи най-добрите условия и той може да не е собственикът на футболния клуб, но ние много държим на това и залагаме такива условия в концесията, че да защитим интересите на различните спортове, които тренират на стадиона. Като задължително залагаме условието концесионерът да осигури на спортните клубове база за дейността им, при това безвъзмездно, каза още Петко Атанасов.

Той и зам.-кметът по културата и спорта Георги Шопов се срещнаха с представители на всички спортни клубове, които тренират на стадион „Локомотив”, за да ги информират на какъв етап се намира подготовката на концесията за стадиона.

До момента са готови всички анализи – финансови, технически, юридически и други, коментира Георги Шопов. На Лаута освен футбол се тренира бокс, борба, лека атлетика, волейбол, тенис.

Като условие в концесията ще бъде и изискването съоръжението да отговаря на всички параметри на ФИФА и УЕФА за провеждане на международни състезания, каза още зам.-кметът Шопов. Концесионерът ще може да избира между реконструирането на съществуващия стадион или построяването на нов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм