Атакистът Георги Четински вкарва в съда партията си

Автор:
Петък, 16 Януари 2009 13:49

Тодор Христев призна, че той наредил подписването на молби за оставка без дати 

Автор plovdiv-online

ImageАтакистът Георги Четински, трети в листата на партията на Волен Сидеров на местните избори в Раковски, е завел дело за заменянето му с друг партиец. Казусът е първи по рода си и се гледа в Административен съд – Пловдив.

Четински бил подписал предварителна молба без дата до Общинската избирателна комисия да бъде освободен от ОбС. Това е сторено под давление на самата партия и вероятно на лидера й. Според Димитър Лазаров, областен лидер н ГЕРБ, кандидати за общински съветници от една гръмогласна партия са убеждавани да напишат собственоръчно молби без датировка за освобождаването им като съветници в определени случаи. Тези молби стоят в партийната централа. Ако не се съобразите с партийната воля, молбата се вади, слага й се дата и се депозира в ОИК.
С тази хватка Георги Четински не влиза в ОбС – Раковски, а на негово място е турен четвъртият в листата на Атака. Сега нещата са в ръцете на Темида. 

Пред съда пловдивският лидер на Атака и зам.-председател на Общинския съвет Тодор Христев призна, че по негова заповед са подписвани въпросните молби. Той заяви, че такива декларации за отказ от правомощия са подписвали и част от кандидатите в Пловдив, в чиято лоялност имало съмнения. Христев обвини нереализирания съветник Георги Четински, че е обслужвал интересите на ГЕРБ и затова бил премахнат от съветнически пост.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм