Епархийски съвет ще се занимава с иконите в „Света Марина”

Автор:
Четвъртък, 15 Януари 2009 22:58

Автор plovdiv-online

ImageРазследването на plovdiv-online за липсващите икони в митрополитската църква „Света Марина” и предходното – за рисуваните върху хартия икони в новия храм в Западен „Свети Климент Охридски” -  ще се разглежда на Епархийски съвет. Това ни отговори Митрополията при запитването ни къде са безценните икони в „Света Марина” и защо при дарени 20 хиляди лева за изработка на икони в „Св. Климент Охридски”, те са направени върху проста хартия.

Обяснението е, че всеки храм си има настоятелство и Епархийският съвет е този, който с гласувано решение може да го задължи да даде отговор.

Репортер на plovdiv-online посети и днес „Света Марина” и се увери, че иконата на Свети Спиридон, дело на Захари Зограф, я няма на иконостаса. Липсва и „сребърният” Свети Мина, въпреки уверението на анонимен свещеник във форума ни, че иконите са там.

Вместо оригиналният „Свети Мина” и оригиналната „Света Марина” на колоните висят копия – хартиени. От Митрополията не казаха кога точно ще се занимае Епархийският съвет с разследването на plovdiv-online. Владиката дядо Николай обаче е бил лично запознат със сигнала ни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм