Райна Петрова бутна 5 незаконни обекта на автогара Юг

Автор:
Четвъртък, 15 Януари 2009 19:07

Image5 незаконни обекта - тип будки, бяха бутнати със заповед на кмета на район Централен Райна Петрова. Будките се намираха на бул. „Хр. Ботев”  до автогара Юг. Акцията осъществи фирма „Комунал” ООД в присъствието на кмета на Централен и неговите заместници. Съдействие оказаха и останалите институции ВиК, Електроразпределение и Второ РУ Пловдив.

Визията за района, който управлява г-жа Петрова, е да има разположени естетически добре издържани търговски обекти, които да придават европейски облик на централната градска част. Ще бъдат оставени само тези временно преместваеми съоръжения, за които има издадени документи от районната администрация по надлежния ред. При констатиране на нередности ще се престъпва към конкретни действия.

До края на месеца след изтичане на административните срокове ще бъдат премахнати и други подобни обекти, поставени по централните булеварди и улици на район Централен.  Проверките от служителите на администрацията ще продължат през цялата година.

Действията на администрацията нямат за цел да попречат на дребния и средния бизнес, но спазването на законите и облика на града са водещи, обясниха от Централен. В тази връзка бяха извикани и представители на вестнико-разпространителите на среща днес следобед, на която се подстигна договорка за вида, състоянието и разположението на търговските обекти, в които се продават вестници и списания. До началото на пролетта обектите ще бъдат приведени в необходимия външен вид по одобрени от администрацията документи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм