2 г. условно за дал кюлче злато на полицаи

Автор:
Петък, 23 Октомври 2020 11:51
2 г. условно за дал кюлче злато на полицаи

Окръжен съд – Пловдив в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия И. И. наказание в размер на 2 години условно за опит за подкуп на полицаи с кюлче злато.

И. И. призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за случилото се.

Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание лишаване от свобода е определен след редуцирането му с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Със същата присъда подсъдимият И. И. е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години и му е наложено наказание глоба в размер на 2000 лева.

Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия И. И. за виновен в това, че:

- на 7 октомври 2020 г. в Пловдив е направил опит да даде подкуп – дар, един брой златно кюлче „Свети Николай Чудотворец“ с тегло ½ грам, проба 999,9/1000 на стойност 99,90 лева, на длъжностни лица – полицейски органи към Трето РУ на ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат действия по служба – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал.1 вр. чл.18 ал.1 пр.2 от НК.

- на 7 октомври 2020 г. на ул. „Васил Левски“ №100 е управлявал моторно превозно средство „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,27 на хиляда, установена по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.1 от НК.

На основание чл. 307 а от НК предметът на престъплението – един брой златно кюлче, се отнема в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд .

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм