Многоетажен паркинг за 400 коли в центъра

Автор:
Петък, 16 Октомври 2020 17:11
Многоетажен паркинг за 400 коли в центъра

Районът около Баня Старинна ще бъде с нов и съвременен вид след приключването на двата проекта, които стартират там.

Подлезът на кръстовището до банята вече има готов технически проект, който предвижда четири панорамни асансьора, осигуряващи достъпна среда на хората в неравностойно положение и родители с бебешки колички, изложбена зала и запазване на съществуващата сладкарница - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

По същото време в непосредствена близост до него ще се строи многоетажен паркинг за близо 400 автомобила.

Той ще бъде изграден на мястото на старата сграда на ТЕЛК и ще обслужва всички, желаещи да паркират на удобно място в централната градска част.

По този начин създаваме интегрирана зона в тази част на града, като паркингът и подлезът се допълват взаимно – всеки може да остави колата си и да ползва подлеза, за да стигне до самия център на града, коментира кметът Здравко Димитров.

Той посети на място двете съоръжения, заедно със заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и с районния кмет на "Централен" Георги Стаменов.

В момента на мястото на бившия ТЕЛК има наземен паркинг за около 100 автомобила, предстои да се завърши техническия проект за многоетажния и тогава ще стане ясно каква ще бъде неговата стойност.

Реконструкцията на подлеза е за 3,2 милиона лева без ДДС, средства за стартиране на ремонта ще се търсят по европрограми, а част от сумата може да бъде заложена в общинския бюджет за 2021 година.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Петрови

    Ако ще и едноетажен паркинг да е, но да се направи вече нещо. За една година пълно бездействие във всички посоки. Само лакардии и нищоправене. Този човек - Димитров, има ли представа какво въобще работи.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм