Строят пет паркинга в центъра на Пловдив

Автор:
Понеделник, 12 Януари 2009 18:13

ImageПет общински терена за построяването на многоетажни паркинги в централната градска част бяха фиксирани на коалиционен съвет между ВМРО, БСП и Атака в понеделник следобед. На съвета, който традиционно се провежда при областния управител Тодор Петков, окончателно са уточнени петте места. Предложенията са дадени от зам.- кмета по общинска собственост Петко Атанасов.

Многоетажни паркинги ще бъдат изградени на улица "Съборна" – на мястото на сега съществуващият паркинг срещу Дома на младоженците в подножието на катедралата "Св. Богородица". Ще се обяви конкурс за проектиране, като проектът ще трябва напълно да хармонизира с архитектурната среда на Стария град. Зам.-кметът Петко Атанасов обясни още, че се обсъжда възможността за затваряне на Стария град за автомобили, когато бъдат изградени паркингите.

Като освободим този емблематичен за Пловдив културен резерват от колите, ще можем изцяло да му върнем определящият за града архитектурен изглед, коментира Петко Атанасов. Той заяви още, че паркингите ще допринесат и за подобряване на приходосъбирането. От другата страна на тепето – близо до хотел "Севън Хилс" – има още един терен, на който ще бъде изграден многоетажен паркинг в близост до Стария град, допълни Петко Атанасов.

Друг подобен паркинг ще има на улица „Кричим” в централната градска част, както и на мястото на сегашното кино „Космос”. Там, освен паркинг, ще има и застрояване с обществено предназначение, обясни Петко Атанасов. Друг многоетажен паркинг ще има на ул. „Балкан”, където два общински имота ще бъдат обединени за целта в един. Председателят на групата общински съветници на левицата Николай Радев коментира със задоволство избраните места и изтъкна важността на инициативата. Дирекция „Общинска собственост” започва подготовка на предложения за терените, които да внесе в Общински съвет. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм