Батаклиев изгони общината от Градски транспорт, Славчо чака покаяние

Автор:
Понеделник, 12 Януари 2009 16:49

Автор plovdiv-online

ImageОбщинският съветник от БСП и мажоритарен собственик на Градски транспорт Ангел Батаклиев изхвърли общината от дружеството, като стопи дяла й от 33 на 3 на сто чрез вдигане на капитала заради вземания по дълг от лизингови вноски за новите 60 автобуса. Сега общината чака частникът да се вразуми и на добра воля да й възстанови процентния дял в предишното съотношение – 33 на сто. Това било възможно, както според кмета Славчо Атанасов, така и според неговия заместник Александър Константинов.

Междувременно председателят на Надзорния съвет на Агенция за приватизация и водач на групата съветници от ГЕРБ Дани Каназирева внесе сигнал за незаконното, според нея, увеличение на капитала на Градски транспорт.

По закон и по приватизационен договор, то не може да бъде извършено без съгласието на общината и преди приватизаторът да е изпълнил на 100 процента инвестиционните си ангажименти. Каназирева припомни, че Батаклиев все още не е внесъл новите 65 тролеи и е спорно признаването на 60-те нови автобуса за инвестиция, след като лизинговите вноски се плащат от самия Градски транспорт. Припомняме, че Ангел Батаклиев вдигна на общо събрание на акционерите капитала на ГТ с 2 млн. лева и така стопи общинското участие във фирмата.

Съветници от управляващото мнозинство в Пловдив - ВМРО, БСП, Атака, вече признават, че в Градски транспорт се игра грубо и е възможно да се стигне до връщане на дяла на общината от страна на приватизатора.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм