Славчо уволни данъчен № 1 на общината Петкана Палашева

Автор:
Понеделник, 12 Януари 2009 15:44

ImageДиректорът на дирекция „Местни данъци и такси” Петкана Палашева ще бъде освободена от заеманата длъжност по настояване на кмета Славчо Атанасов. Служебното правоотношение ще бъде прекратено на основание член 107а от Закона за държавния служител. По този закон градоначалникът има право да освобождава всеки служител в администрацията си без предварително известие. Госпожа Петкана Палашева ще получи обезщетение в размер на шест месечни брутни заплати, уточняват от пресслужбата на кмета. Самата тя е приела предложението на Славчо Атанасов. Длъжността на Петкана Палашева ще остане временно вакантна, след което ще бъде обявен конкурс.

Припомняме, че кметът Славчо Атанасов се ангажира да запази такса смет в границите й от 2008 г. и дори да я намали за сметка на постъпленията от Екологичен завод в Шишманци, но за сметка на това такса сгради скача двойно. Петкана Палашева отказа коментар за освобождаването си от заеманата длъжност. Тя работи в общината през целите два мандата на кмета Иван Чомаков и повече от година при Славчо Атанасов.

Пловдивчани ще плащат през 2009 близо 50 на сто по-висок данък сгради заради увеличените данъчни оценки. Налогът се определя от Общината, както и налозите за битови отпадъци, данък наследство и за придобиване на имущество. Данък сгради остава 1.5 промила, но заради завишените данъчни оценки, това реално означава плащане с около 50 на сто повече от 2008. Промилите за такса смет трябва да станат ясни до 31 януари. Според Атанасов те ще паднат от 1.4 на 1.3 промила. Данъците за наследство и придобиване на имущество остават същите като миналата година. Не се променят и патентните данъци и налози върху превозните средства. Последните два можеха да се променят до 31 декември 2008.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм