Парк стана любимо място за спорт в Източен

Автор:
Понеделник, 21 Септември 2020 16:24
Парк стана любимо място за спорт в Източен

По инициатива на кметът на район „Източен“ – Иван Стоянов, се изгради парк за спорт на открито в кв. „Гладно поле“ на ул. „Радко Димитриев“.

В него са поставени два модерни фитнес уреда и тенис маса, които са на разположение на любителите на спорта по всяко време на денонощието благодарение на новоизграденото LED осветление. Така паркът, от не особено атрактивен, се превърна в много привлекателен и силно посещаван от тинейджъри и млади хора.

Стоянов коментира, че при посещенията си на мястото, които са почти ежедневни, е забелязал, че голяма част от младежите са със скейтове и тротинетки.

От там е дошла и идеята на райкмета – следващият етап по реновиране на участъка да е именно изграждане на подходящи алеи за любителите на този вид спорт. След тяхното изграждане, паркът ще се определи като място изцяло за спорт.

Друг парк в съседство ще се обособи като място за отдих и релакс за възрастните, като се поставят допълнителни пейки. А в така наречения „Парк с магнолиите“ ще се разшири детският кът, за да могат и най-малките да имат своето място за игра.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм