50 бона гаранция за обралия ВИП Секюрити

Автор:
Вторник, 15 Септември 2020 15:58
50 бона гаранция за обралия ВИП Секюрити

Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1.5 милиона лева Евгени Кутрянски.

По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението в което е обвинен.

Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд, е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на Кутрянски и за това съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева.

На обвиняемия е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Срещу Кутрянски е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, е извършил длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на „ВИП „Секюрити“ ООД в Пловдив.

Според обвинението, това е ставало в продължение на година и половина / от 01.11.2018 г. до 12.04.2020 г./.

Кутрянски и другият обвиняем са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града.

Кутрянски е бил ръководител на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм