Иван Стоянов откри 15 септември в Източен

Автор:
Вторник, 15 Септември 2020 13:38
Иван Стоянов откри 15 септември в Източен

С емоционален първи учебен ден посрещнаха кмета на „Източен“ - Иван Стоянов учениците от НУ “П.Р.Славейков“. Пъстрото множество от първокласници, родители и учители с нетърпение чакаха ритуала в първото си училище и усмивките не слизаха от лицата им. Директорът Димка Врачева лично посрещаше всички от новата смяна ученици. Съгласно традицията, кратка програма със стихове, мажоретки и песни анонсира първия училищен звънец .
Иван Стоянов пожела на всички здраве и подчерта, че е в процес изграждането на три зелени класни стаи в началното училище, които с помощта на специалистите от районната администрация, ще бъдат без аналог в града и страната и ще даде възможност за обучение на децата в екологична, зелена и модерна среда. Това училище заслужава подобен комплекс, защото то е на висота в обучението и , образованието и възпитанието на своите ученици- заключи той
Отец Иван изпълни тържествен водосвет за здравето и успеха на всички ученици и учители и цветното шествие трепетно се отправи към украсените класни стаи за встъпителния урок на знанието.
И учениците от първи и пети клас в ОУ“Васил Левски“ изпълниха училищния двор за откриване на новата учебна година. Мажоретни и песенни изпълнения в съпровод на гайда от учителя в същото училище Петър Смиленов и под диригенството на Екатерина Захариева откриха събитието, на което директорът Гергана Петрова привества учениците и кмета на района Иван Стоянов. Усмихнат, той пожела на учителите да са здрави, за да могат да посрещнат предизвикателствата на новата учебна среда, а на учениците- да уважават и пазят своите педагози, защото те ще са опората им в следващите учебни месеци.
Иван Стоянов изпрати специални поздравителни адреси на всички директори на детски градини и училища в района в които се казва: „Пандемията от COVID-19 изправи всички ни пред опасност, която светът не познава, но тя ни даде увереност чрез Вас- творци на знанието, че човекът е по- силен в този двубой чрез прогреса и образованието.“

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм