Захари прави Кръгла маса за енергетиката

Автор:
Четвъртък, 08 Януари 2009 18:22

ImageКръгла маса на тема “Енергетика и енергийна ефективност – приоритети за устойчиво развитие” ще се състои по инициатива на депутата Захари Георгиев, градски лидер на БСП. Началото е в 16 часа на 9 януари, петък, в зала “Сезони” на Голямата къща. Това е първата от поредица дискусии, които предстоят в рамките на форума за публичен граждански диалог "Европа, България, Пловдив – перспективи и ползи". Евродепутатът Атанас Папаризов ще говори по темата “Третият законодателен енергиен пакет и енергийна независимост на Европейския съюз”. “Регионално енергийно коопериране между България, Гърция и Турция – възможност за алтернативни енергийни източници на ЕС ” е презентацията на Диана Божилова, лектор в катедра “Елинска обсерватория” към Университета по икономика и политология - Лондон.

Изпълнителният директор на Енергийна агенция – Пловдив, Лияна Аджарова ще очертае възможностите за финансиране на проекти за малки и средни предприятия в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. С конкретните политики в сферата на енергийната ефективност при развитието на Община Пловдив ще запознае аудиторията зам.-кметът Ганчо Колаксъзов.

За участие в дискусията в Пловдив пристигат представители н на Министерството на икономиката и енергетиката и фонд “Енергийна ефективност”. Захари Георгиев реализира Кръглата маса в партньорство с евродепутата Атанас Папаризов, Национален клъстер “Околна среда”, Търговско-промишлена камара – Пловдив, Стопанска камара – Пловдив, Бизнес експертен съвет – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм