Вот 2009 на 23 август май

Автор:
Четвъртък, 08 Януари 2009 17:02

Снимка Кирил Иванов

ImageТройната коалиция иска изборите за парламент да са на 23 август. Ние настояваме да се активизира изборното законодателство така, че в момент на кризи, при аварийни ситуации като сегашната, да има възможност изборите да се изтеглят, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Освен това нашата позиция е те да са две в едно – избори едновременно за Народно събрание и Европарламент. Така ще се спестят 20-25 млн. лева на данъкоплатеца, изчислили в ГЕРБ.

От Тройната коалиция обаче държат изборите да са в разгара на лятото, когато ще гласуват пенсионерите и твърдите ядра, а не активният гражданин, който произвежда национален продукт, каза Цветанов. Кога ще са изборите, ще ви кажа след 14 януари, допълни той.

Цветанов определи като неадекватна държавната реакция на газовата криза. Защо за 3 г. правителството не направи нищо за интерколекторната връзка между България и Гърция? Включването на трети реактор на АЕЦ Козлодуй е популиско изказване без резултат. Първо, то ще отнеме 30-40 дни. Ако дотогава се реши газовата криза, България ще е похарчила напразно нови сериозни суми. Второ, подовна идея може да лансира правителството, а не президентът, каза Цветанов. На нас ни трябва цялостна промяна в ядрената енергетика, която да е насочена срещу зависимостта от Русия. Той даде за пример Чехия и Полша, които нямат проблеми с отоплението след спрените доставки от Русия през Украйна.

През 2006-9 година у нас не се направи нищо нито за газовото находище край Галата, което беше източено, нито за нови сондажи в Чирен, които да увеличат запасите там, удари Цветанов. Според него трябва да се заведе съдебен иск срещу министъра на икономиката Петър Димитров от страна на реалните губещи – производствата в България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм