Иван Тотев: Тръгваме да спечелим изборите

Автор:
Четвъртък, 08 Януари 2009 16:42

Славчо бил прихванал високомерието на Станишев след сближаването с БСП 

Автор plovdiv-online

ImageОбластният председател на ГЕРБ – Пловдив инж. Иван Тотев обяви, че до края на месеца ще заработи Предизборния щаб на партията. Тръгваме, за да спечелим изборите, каза Иван Тотев на пресконференция в „Тримонциум” след представянето на новото ръковоство на ГЕРБ в Пловдив.

До края на месеца партията ще открие три нови офиса – в Северен, Централен и Източен. През февруари офиси ще има и в шестте пловдивски района, заяви Тотев. Вече разширяваме както членската маса, така и кръга от симпатизанти. Той даде за пример младежката структура на ГЕРБ, която е готова с календар на акциите два месеца напред.

Инж. Тотев обяви, че ГЕРБ е твърда опозиция на управляващото в момента мнозинство в Пловдив. Той посочи като волунтаристко действие искането на нов 30-милионен заем за кърпеж на малките улички, което ще се внесе на сесията на 22 януари, без да е минало през Комисиите в Общинския съвет. Това е решение, което ще касае Пловдив 8-10 години напред и не може да се вземе на ангро, каза Тотев.

Още повече, че нямаме никакъв отчет как е разходван предишния 50-милионен заем. Да не говорим, че липсва каквато е да е програма за кои точно улички ще се теглят тези 30 милиона.

Това касае нашите районни кметове, които са четирима, каза Тотев. От тях обаче не е поискано становище, нито са ясни правилата, по които ще се използва.

Съветниците на ГЕРБ ще гласуват против заема, каза още Иван Тотев. На въпроса дали, след като кметът Славчо Атанасов вече разпореди финансова обосновка на заема на главния счетоводител Наталия Делчева и вкарване за разгреждане в Комисиите на ОбС, това не променя нещата, Тотев отговори, че градоначалникът е предрешил искането и гласуването. Ако не беше така, нямаше да е сигурен, че общинските съветници в комисиите няма да му поискат допълнителни справки, така че искането да не влезе в дневния ред на сесията на 22 януари.

Цветан Цветанов пък коментира, че след сближаването между ВМРО, БСП и ДПС Славчо Атанасов е прихванал маниера на високомерие на Сергей Станишев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм