2008 – пропиляна, 2009 – година на проекти, през 2010 почват строежите

Автор:
Вторник, 06 Януари 2009 11:37

Снимка Кирил Иванов 

ImageСлед като 2008 Община Пловдив приключи с бюджетен излишък от цели 35 млн. лева, което означава, че не са измислени проекти, по които тези пари да се похарчат за доброто на данъкоплатеца, 2009-та се очертава като година на проекти. Едва през 2010 започва голямото строителство, така че за края на мандата на Славчо Атанасов да са нарице асфалтирани основно уличките втора и трета категория, да са сменени плочките на пл. Централен, да са разширени булевардите около реката – Марица-север и Марица-юг, като за втория голямата надежда е да се завърши още през тази година. Тогава би трябвало да се пусне и вторият мост на Герджика, което да освободи движението по „Руски” и „Победа”. Едва през 2010 ще стартира и мащабна подземна конструкция, която ще минава под „Цар Борис Трети” и „Марица юг” до Водната палата. Кога обаче ще се завърши конструкцията, която ще позволи движение на две нива, не е ясно.

Малките улички също няма да бъдат асфалтирани през 2009, защото процедурите по гласуване на 30-милионен банков заем, избирането на банка и търгът за изпълнители ще отнесат старта на акцията през 2010.

Най-вероятно тогава ще започне и дългочакания Дворец на спорта, след като се проведе конкурс за инвеститор на проект, чието изпълнение ще е поне 20 млн. лева сегашни пари. Колко ще е след финансовата криза, един Господ знае.

Кметът Славчо Атанасов признава мудността на администрацията си през 2008, но я обяснява с политическите боричкания през първите три тримесечия. Надява се 2009 да е годината на проектите, а 2010 наистина да покаже какво от обещаното преди изборите ще изпълни до края на мандата.

Засега са изцяло изпълнени само детските площадки. По-големите открити обекти като уширението край Митницата, бул. "България" са проектирани по време на предишната кметска управа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм