Нова инициатива в Източен срещу COVID

Автор:
Четвъртък, 13 Август 2020 13:49
Иван Стоянов се включи онлайн от болницата, където лежи с коронавирус Иван Стоянов се включи онлайн от болницата, където лежи с коронавирус

Във връзка с новоустановените случаите на COVID-19 в страната, кметът на район "Източен" Иван Стоянов отново свика спешна среща с представители на всички общности в кв. „Столипиново“.

Съвместно с началника на Шесто Районно управление на полицията главен инспектор Николай Кирков и заместник-кмета Ерол Садъков бяха разяснени и обсъдени всички мерки и забрани за ограничаване разпространението на коронавирус, като забрана за събиране на много хора в закрити и открити пространства по време на празници, сватби или погребения.

Задължителното носене на предпазни маски при провеждане на мероприятия на открито, както и спазването на дистанция от минимум два метра.

Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала.

Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Стоянов се включи онлайн от болничната стая, където се лекува от COVID-19, за да обясни сериозността на ситуацията и да призове за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А здравните медиатори към район „Източен“ се ангажират непрекъснато да информират и разясняват на жителите противоепидемичните мерки, както и симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване.

Инициативата на районният кмет Иван Стоянов е в съответствие с всички издадени заповеди на Министъра на здравеопазването и препоръки от националния кризисен щаб от началото на пандемията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм