Включват още болници за COVID-19

Автор:
Понеделник, 10 Август 2020 17:19
Включват още болници за COVID-19

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 1101.

Статистиката по общини:

Пловдив – 742, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 30, Асеновград – 53, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 13, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот - 9.

По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 544, като 40 са преборили заболяването през последните три дни. На домашно лечение са 404.

Под карантина са 573 лица.

От всички потвърдени случаи до момента в отделенията за коронавирус са хоспитализирани 134 -ма, от тях с потвърдена диагноза са 117 болни.

Двама пациенти са на интензивна терапия.

За изминалите три дни са приети на болнично лечение 6–ма души, които са в задоволително състояние.

Медицинският щаб в Областна управа реши два пъти на ден, сутрин и следобед, в Областния кризисен щаб да постъпва актуална информация за свободните легла, както за пациенти с доказана диагноза, така и за които се изчаква резултат. Обобщената информация ще бъде подавана към Спешна помощ, за да може екипите да знаят във всеки един момент къде да хоспитализират пациентите.

Коментирана е и необходимостта за включване в графика на още една или две болници, ако броят на хоспитализираните се увеличи. Един от основните проблеми е липсата на персонал за тези отделения и трудно се сформират екипи. Ще се разчита и на болниците, които досега бяха извън графика.

Повечето от случаите, регистрирани през почивните дни, все още се проучват, изследват се контактни лица и се дават предписания.

Няма огнища, разпространението на заболяването е дифузно.

Отново най-голям брой са новозаразените от град Пловдив, единични случаи има в общините Асеновград - 3, Садово -2, Родопи -2, Марица и Съединение по 1.

Сред новите случаи най-малкият пациент е на 5 години от Пловдив.

Най-възрастният пациент е мъж на 88 години от Асеновград. И двамата са на домашно лечение.

Има регистрирани двама починали – мъж на 64 години с придружаващи заболявания ХОББ и артериална хипертония и жена 72 години с диабет и хронично неврологично заболяване.

Загубилите битката с болестта до момента са 23 души от област Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм