Ще изчистим Пловдив, зарече се Кошински, босът на Чистота

Автор:
Събота, 03 Януари 2009 18:21

Автор plovdiv-online 

Image26 пясъкоразпръсквачи с шофьорите са разположени на определените из Пловдив  маршрути позиции и очакват команда, за да започнат опесъчаване, съобщи управителят на „Чистота” - неуморимият герой от plovdiv-online и други медии на всеки километър Радослав Кошински. Машините са натоварени със сол и пясък, заедно с тях работят и три фадроми. Опесъчаването ще започне веднага, ако снегът се задържи или температурите паднат под нулата и има опасност от заледяване, обещава Кошински, който спешно навести Пловдив от съседно Войводиново. Също във Войводиново живее и зам.-шефът на общинското дружество.

Пловдив е опесъчен изцяло по основните булеварди и улици още на 2 декември, обработени са мостовете и надлезите. За целта са изразходени под двеста тона солно-пясъчен разтвор. В момента все още разполагаме с нужните количества, обясни Кошински, въпреки оспорения търг за доставка на нови соли.

Той припомни, че на 25 и 26 декември са изразходвани над 500 тона сол и пясък, когато целият град бе опесъчен по два пъти в улиците първа и втора категория, а в по-малките улички между блоковете е обработено навсякъде, където машините са успели да влязат въпреки паркираните автомобили.

От „Чистота” са поставили в готовност останалите 103 машини, които при нужда веднага ще се включат. В момента в Пловдив работят 48 организатори и контрольори на „Чистота”. Заедно с районните еколози на общината, те патрулират и подават нужната информация за обстановката в различните райони на града.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм