Димитър Язов с първа копка на Скай билдингс на Асеновградско шосе

Автор:
Събота, 03 Януари 2009 13:47

27-етажни небостъргачи стават най-високите под тепетата 

Автор plovdiv-online

ImageПловдивският митрополит Николай ще отслужи тържествен молебен за първата копка на ултрамодерния комплекс „Скай билдингс” на 5 януари 2009 г. от 12.00 часа. Комплексът ще се изгради на Асеновградско шосе, до Мотоцентъра. Инвестицията  възлиза на 50 млн. евро. Официални гости на събитието ще бъдат областният управител Тодор Петков, кметът Славчо Атанасов, главният архитект на Община Пловдив Румен Русев, както и  кметът и главният архитект на район Тракия.
Главен изпълнител и основен български инвеститор е "Язов" ООД на строителния предприемач Димитър Язов. Комплексът ще се състои от 21 сгради и ще е разположен на площ от 32 дка. Инвеститорът предвижда в него да живеят и работят около 2500 души. 27-етажни небостъргачи ще претендират за най-високите сгради под тепетата. Обектът ще бъде завършен до март 2013 г., според разчетите.

Парцелът, върху който се предвижда изграждането на комплекса, се намира на около 100 м. от Асеновградско шосе, в частта му бул. „Менделеев”, посока Асеновград. Комплексът е със смесено – жилищни и обществени функции и освен жилищни сгради включва магазини, заведения за обществено хранене, СПА центрове, кина и други.
30% от площта ще бъдат зелени площи, в комплекса ще има много места за отдих и детски кътове. Наземните паркоместа ще бъдат максимално ограничени за сметка на тези под земята. Откритата тракийска могила пък ще бъде реставрирана и ще заеме подобаващото си място на  културно наследство в един комплекс на бъдещето, обещават от "Язов" ООД.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм