Облагородиха парк Сърнена гора в Северен

Автор:
Четвъртък, 30 Юли 2020 11:56
Облагородиха парк Сърнена гора в Северен

Администрацията на район „Северен“ и служители на ОП „Градини и паркове“ се включиха в акция по облагородяване на парк „Сърнена гора“.
След като бяха възстановени счупените пейки, те бяха боядисани в свежи цветове - зелено, жълто, синьо и червено.
По желание на жителите в квартала бе разширена съществуващата площадка в парк „Сърнена гора“ в район „Северен“ с около 100 кв. м. Площадката отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност, като е обособена за възрастова група от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. За малчуганите са изградени 3 нови придобивки-комбинирано детско съоръжение, въртележка и клатушка. Стойността на инвестицията от страна на района е в размер на 23 000 лв. с ДДС.
„С новите придобивки имаме още едно приятно място, където децата ще се отдадат на забавление и весели игри. Правим всичко това малчуганите да играят със свои връстници и да прекарват свободното си време в една добра атмосфера. С облагородяването на парк „Сърнена гора“ жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих“, каза кметът на района Стоян Алексиев.
Съвместно с ВиК Пловдив ще бъде възстановена питейната фонтанка, с цел осигуряване на гражданите, посещаващи парка, на по-добри условия в горещите летни дни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм