Владиката Николай търси Бойко Борисов за гръб в Синода

Автор:
Понеделник, 29 Декември 2008 16:01

Светите отци искат въдвоpяване на духовника в манастиp 

Автор plovdiv-online

ImageИзненадващата покана на пловдивския митрополит Николай към столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за среща в покоите му на 29 декември от 13 часа е заради конфликтите, в които владиката изпадна след гневното му напускане на Църковния събор през декември и последвалата остра реч срещу държавата  и Евpопейския съюз в Кърджали. В Синода старците вече били пред решение да въдворят митрополита в манастир поради несъобразяването му с каноните, конфликтност и непредвидимост. Пловдивският владика бил посъветван да потърси рамо от лидера на ГЕРБ в битките, които вече две години води със самия Синод.

Бойко Борисов заяви пред репортери пред митрополията, че Пловдив трябва да се гордее с владиката си. Лично той бил заобичал много неща в Църквата точно заради дядо Николай. Такива личности усилват вярата ми, каза Борисов, преди да влезе на частна аудиенция при дядо Николай. Това е първа среща тет-а-тет на лидера на ГЕРБ с митрополит Николай. Като кмет на София още през миналия си мандат Бойко Борисов разреши служенето пред храм "Света Неделя" на т. нар. отци от алтернативния Синод на дядо Инокентий.

На изпроводяк дядо Николай подарил по една икона на Бойко Борисов и пловдивския председател на ГЕРБ инж. Иван Тотев, кмет на Източен. И двете икони са Богородица с младенеца.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм