Данъчни в "Папараци"

Автор:
Неделя, 28 Декември 2008 18:22

Масови засечки на новогодишни куверти с обороти на заведения 

Автор plovdiv-online

ImageОбщо 11 пловдивски хотела и 15 ресторанта към тях са проверени от данъчни инспектори в празничните дни. Инспекторите са брояли продадените куверти за новогодишната нощ. В първите работни дни на 2009 те ще сравнят приходите в ресторантите със сумите, събрани от продажбата на куверти. При констатирани нарушения собствениците ще бъдат глобени с 200 до 10 000 лева. Гафовете втория път се наказват с 500 до 20 000 лева.

Данъчни инспектори засичаха цяла нощ на Стефановден оборотите на дискотека “Папараци” и ресторантите “Краси” и “Ремикс” в Пловдив.

На другия ден стана ясно, че касовите апарати на “Папараци” са отчели два пъти повече клиентски поръчки през нощта спрямо предишната.

Общо 11 екипа правиха проверки и в заведения в курорта “Пампорово”, както и в Карлово.

Целта е да осигурим физическо присъствие до касовите апарати на служители на сектор “Оперативен контрол” в  Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Пловдив, съобщи началникът Костадин Седмаков.  Искаме да установим реалните обороти през нощта и да ги сравним с отчетените в предишните дни.

Доста от заведенията използват касовия апарат само като печатащо устройство, каза Седмаков. Така оборотите не се отчитат във фискалната памет на устройството и по този начин ресторантьорите укриват приходи. Началникът призна, че данъчните проверки не могат да докажат със сигурност нарушения на база на сравнени обороти, тъй като посещаемостта на заведенията не е постоянна величина. Целта на проверката е по-скоро контролираща, призна Седмаков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм