Стойо Вартоломеев: Книгите бележат бум по празниците

Автор:
Неделя, 28 Декември 2008 13:29

Българинът вече търси книгата в МОЛ-овете за сметка на единичните книгопродавници

Автор plovdiv-online

ImageПротивно на обратния тренд при повечето подаръци, чийто оборот е паднал три пъти в сравнение с Коледа 2007, книги се купуват и то масово. Най-продаваният сектор са детските книги, казва един от крупните български издатели и съдържатели на верига книжарници в цялата страна Стойо Вартоломеев, собственик на ИК Хермес.

Той дава пример с откритата едва на 1 декември книжарница на Хермес Книга в МОЛ-а във Видин. Оборотът само на 24 декември е бил близо 4000 лева, а броят на купените заглавия, чукнати на компютъра, показва, че книга се е вземала на всеки 2 минути. Това е абсолютен рекорд поне за Хермес Книга, отбелязва Вартоломеев. Според него тенденцията в бизнеса с книгопродажбите е ситуирането на книжарниците в големи търговски центрове.

Малките книжарници, самостоятелните книгопродавници ще отмират, заключава Вартоломеев. Собственикът на Хермес вече е насочил търговската част от бизнеса си именно към сключване на дългогодишни – поне десетгодишни – наемни договори за книжарници в МОЛ-ове в Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Видин, Русе.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм