Неуловимият мошеник Стефан Атанасов ужилил и софийска фирма

Автор:
Неделя, 28 Декември 2008 11:26

plovdiv-online

Собственикът на софийската фирма МАГ 76 е станал жертва на неуловимия мошеник Стефан Атанасов, който доведе до фалит пловдивска рент-а-кар компания. От МАГ прочели историята ТУК и ни потърсиха, за да разкажат за своето ужилване от Атанасов. Любопитното е, че Атанасов прави двата удара - в София и в Пловдив, за по-малко от 24 часа.

„Надявам се някой да поеме инициативата да направи свободен за достъп от всички граждани регистър, в който по ЕГН или имена да може да се проверяват съмнителни хора. Защото като този измамник има много и хората няма как да се пазят, а полицията е фиктивна и жалка”, пишат ни от МАГ. Това едва ли ще стане, защото не го позволява Законът за достъп до личните данни. Ето и историята на другото ужилване от фамозния мошеник Стефан Атанасов.

На 31 октомври 2008-а Стефан Димитров Атанасов идва в офиса на фирмата за строителни машини под наем в София заедно с още един господин. Предишната вечер се обажда по телефона с извинение за късния час и пита какви са условията за наемане на машина. Двамата мошеници идват към 9 ч. сутринта.

Видимо неспокоен, Атанасов сяда на стола в офиса, а приятелят му говори със служител на фирмата. След проверка на личната карта в сайта на МВР се оказва, че е напълно валидна.Служителят принтира договор с данните на двете лица и със стандартен контракт за наем на машина се подписват наемател и наемодател.

Двамата комбинатори взимат две машини като депозираната сума е сведена до 100лв. Това не е реален депозит, но в кризата и липсата на клиенти фирмата поема риска, като приема от наемателя малко над 30 процента от реалния депозит. Всичко това е описано както и сроковете за наем, и съответните неустойки. Двамата измамници оставят два мобилни номера за връзка, вземат копие от договора и офейкват с машините. След 24 ч. по договор срокът изтича и машината липсва. Липсват и мошениците. Служителят на фирмата звъни на телефоните, но картите най-вероятно са в някоя кофа за смет. Ударът е еднократен - за 2000 лв.

Последвалото ходене до 1-во  РПУ в София е без резултат, точно както и в пловдивския случай. Полицаите казали на хората от фирмата да пишат до прокуратурата и оттам, ако им наредят, щели да действат. По-късно кварталният по район повиква управителя на фирмата, като го кара от името на прокурора да пише обяснения от сорта дали са познати със Стефан Атанасов, дали се е обаждал, може да е затруднен финансово или поради болест… От полицията дори не дават протокол, че тези машини липсват, за да може счетоводителят да ги отпише като траен актив. Един от отговорите е, че това са граждански отношения и може да се води гражданско дело. За да бъде осъден въпросният рецидивист, трябвало или да си признае,  или да бъде заловен със същите машини. Абсурдът продължава с обяснението, че дори да бъде хванат мошеника, ако на негово име няма собственост и самият той не работи, плаща 20 лева като начална вноска, че ще си поеме паричното задължение и производството се прекратява. Това означава, че в близките 20-30 г. Стефан-Атанасовци спокойно ще си джитка из други фирми за техника и коли под наем.

Излиза, че законът защитава точно такива престъпници, пишат от МАГ. Как да гледаме деца в подобна държава, да плащаме данъци и да имаме фирми и служители, питат ужилените. Няма нация, която ”чака”да бъде „оправена”, няма нация, чиято поговорка да е „преклонена  главица сабя не я сече”, заключават незащитените от закона българи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм