Славчо и Валентин Черпоков раздават курбан на шофьори

Автор:
Неделя, 28 Декември 2008 10:51

50 овце под ножа в памет на загиналите по пътищата на България през 2008

Автор plovdiv-online

ImageКурбан за здраве ще раздават в първия работен ден след Коледните празници кметовете на Пловдив и на родопското село Забърдо Славчо Атанасов и Валентин Черпоков, съобщават от Общината. На 29 декември, понеделник, в 11,00 часа на разклона до село Забърдо на основния път от Пловдив за Смолян (до наскоро открития Паметник на родопското гостоприемство) ,  всички преминаващи по пътя автомобили ще получат от осветената чорба лично от двамата управленци.

Служители на КАТ ще охраняват инициативата. Курбанът се прави в памет на всички загинали по пътищата на страната и за да се даде сигнал на водачите на МПС-та, че човешкият живот е единствен и трябва да бъде  ценен и пазен.

Войната по пътищата взема все повече жертви и е крайно време да бъдат наложени още по-строги наказателни санкции за нарушаващите правилата, смята кметът на Пловдив.

Традицията за ежегодния курбан беше поставена през 2006 г. Храната се освещава преди това от свещенник. Очаква се както и миналата година под ножа да паднат 50 овце.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм