Започва строеж на локалите на Асеновградско

Автор:
Сряда, 15 Юли 2020 11:27
Започва строеж на локалите на Асеновградско

Областният управител Дани Каназирева одобри и подписа техническия проект за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград.

Преди това проектът е съгласуван с всички заинтересовани администрации, контролни органи и експлоатационни дружества. Следващата седмица ще бъде подписано и строителното разрешение, с което ще са даде старт на работата по обекта.

„Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети, припомни Каназирева.

Тя уточни, че локалите ще са от двете страни на пътя като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

Междувременно вече се работи по ремонта на пътя до град Хисар в 9-километровия участък от пътя Черничево - Дуванлии.

„Изключително съм доволна, че успяхме да стартираме бързо ремонтните дейности. Още в началото на годината, започнахме разговори с АПИ, защото това е много натоварен участък по пътя към националния ни курорт. Трафикът целогодишно е интензивен и трябваше да спешно да се ремонтира, допълни областният управител.

Каназирева допълни, че усилията на администрацията са насочени и възможно по-бързо да бъде завършен надлеза над ЖП линията преди град Хисар. Усилено се работи и по процедурата за Югоизточния обход, с което да се затвори външният ринг на Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Пловдивчанин

  На Областната Оправителка няма ли кой да каже, че документи не се подписват надупен, а седнал - вярно че може да седне на чеп, ама все пак да държи приличие и да стиска зъби, че малко и остана!!!!!!!!!!!!!!!

 • Жул

  отговори на: Пловдивчанин

  Тя за чеп е създадена читателче просто и все някак си ще издържи на него, ама да видим колко още ще удържи твоя Кухоглав идол?! А ти, както и да се прикриваш си оставаш един неграмотен, тъп маниак! Хайде дай да видим пак осем метровия и басейн, и кой се къпе в него? Нали си нейния воайор - мастурбатор?!

 • Позьорка

  Да се маха мадам лъжа.

 • Фен локо

  Да си беше стояла при ванко 1 на чепа

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм