Дани: Закъснях, но заради Щаба!

Автор:
Петък, 10 Юли 2020 12:17
Дани: Закъснях, но заради Щаба!

Заповедта на кмета Здравко Димитров остава в сила - до 50% от капацитета на залите и площите за мероприятия

Уведомителни писма и копие от решението на Областния кризисен щаб с изходящ № РД-35-93#5 са изпратени днес до всички общински администрации, включително и до Община Пловдив.

Забавянето е от наша страна, но то било поради факта, че извънредното заседание на Щаба било вчера следобед , протоколирането на решенията и самата процедура станало буквално в края на работния ден.

Това обявиха от Обсластна управа, след като в решението на Щаба е записано ограничение до 30% от капацитета на свободните места за прояви на открито и закрито, а в заповед от днес на Община Пловдив процентът е 50, колкото е и ограничението в заповедта на здравния министър от вчера.

Взетите решения не противоречат по никакъв начин на заповедта на здравния министър, казват от ОА.

В точка 12 от заповедтасе казва: “Всички областни щабове, кметства и областни администрации, в рамките на функционалната си компетентност и при максимално използване на контролните си правомощия и административен капацитет да създадат необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на страната, като да ВЪВЕЖДАТ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕЧНИ МЕРКИ, В СЛУЧАИ НА НЕОБХОДИМОСТ, ПРИ ОТЧИТАНЕ НА КОНКРЕТНАТА СПЕЦИФИКА И ДАННИ ЗА ОБЛАСТИТЕ, КОИТО РЪКОВОДЯТ И НАБЛЮДАВАТ".

Същата клауза обаче дава право на мажоритарно избраните кметове да определят процента заетост на свободните места, но не повече от 50 на сто.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм