Пловдив отличен за дистанционното обучение

Автор:
Четвъртък, 09 Юли 2020 06:35
Пловдив отличен за дистанционното обучение

Общността на Google Educator Group Plovdiv отличи най-добрите в онлайн обучението и обяви конкурс за догодина

Учителите и директорите, които по време на дистанционното обучение значително помогнаха за организацията на работа и за дигитализацията на пловдивските училища, днес бяха отличени на специална церемония в Дома на културата „Борис Христов“ в присъствието на зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов. Събитието бе организирано от общността на Google Educator Group Plovdiv и Община Пловдив.

„Дистанционното обучение не е технология, а нов начин на преподаване. Вече не е проблем да се свържем с 20 деца едновременно, а как да направим онлайн съдържание и да реализираме проектно базирано обучение. Истинското дистанционно обучение са уроците и ресурсите, които се споделят във виртуалната класна стая“. Това заяви по време на награждаването Стефан Стоянов. Той припомни, че преди три години, когато е дал старт на проекта за облачните класни стаи, на много преподаватели и директори им е било трудно да повярват, че това е бъдещето. „Ако не беше възникнала кризата, дори и в следващите 2 г. нямаше да достигнем 30 000 акаунта и 8000 виртуални класни стаи, които имаме днес в Пловдив. Направихте много бързо ресурси, които да се ползват от всички. Това е истинският учител – прави нещо добро и го споделя”, коментира още зам.-кметът. По думите му пловдивският опит е помогнал на стотици учители от цялата страна да повярват, че има смисъл да се подготвят за онлайн работа с децата.

Той съобщи също, че от есента още 4 пловдивски основни училища въвеждат системата 1:1, която ще замести тетрадките и учебниците и децата ще учат от своите персонални устройства. Новите училища са ОУ „Христо Г. Данов”, ОУ „Димитър Талев”, ОУ „Алеко Константинов” и с тях броят им става общо 9.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм