3 детски градини в Северен с нови дворове

Автор:
3 детски градини в Северен с нови дворове

Три детски градини в район „Северен” спечелиха проекти по пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища и детски градини“.

В ДГ „Бреза” ще се реализират два проекта. В основната сграда, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови” 21, ще се извърши подмяна на настилката на централния вход на детското заведение.Ще бъдат сменени старите плочки и бордюри с нови. Във филиала на бул. „Дунав” 69 ще се изгражда детска спортна площадка за игра, която ще бъде комбинирана за 3 вида спорт-баскетбол, волейбол и футбол на малки вратички.

В ДГ „Дъга” предстои ремонт на 1 детска площадка, който включва подмяна на 2 бр.сенници, пейки и пружиниращи детски клатушки.За втори път детското заведение кандидатства по тази програма.През 2018 г. бе ремонтирана детската площадка във вътрешната дворна част.

В ДГ „Марица”, в сградата на бул. „Марица” 53, дворното пространство ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, с цел предпазване на децата от наранявания.Миналата година по същия проект бе изградена спортна площадка с изкуствена зелена трева.

„Приветствам директорите на трите детски градини, които с упоритост, постоянство и ентусиазъм работят по проекти, свързани с подобряване условията на малчуганите да спортуват в еднa по-модерна и по-добра среда”, заяви кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм