Мъж подпали къщата на благодетеля си

Автор:
Сряда, 08 Юли 2020 05:59
Мъж подпали къщата на благодетеля си

Подпалвач на чужд имот застава пред Районен съд Пловдив днес.

Подсъдим по делото е Г.Д., обвинен за това, че на 16.05.2019 г. в с. Правище е запалил сгради със значителна стойност, а именно: масивна жилищна сграда с площ 60 кв.м., на стойност 25 000 лв. и стопански постройки, приспособени за лятна кухня, с площ от 42 кв.м. на стойност 7000 лв., всичко на обща стойност 32 000 лв., собственост на Д.П.

Свидетелят Д.П. бил собственик на имота, но се преместил да живее на друго място.

Т.Д. – баща на подсъдимия, се познавал с пострадалия Д.П. и го помолил да ползва имота му в с.Правище заедно със семейството си, тъй като нямало къде да живее.

Последният се съгласил семейството на обвиняемия да ползва собствения му имот безвъзмездно за неопределен период от време.

През 2016 г. Д.П. решил да продаде описания недвижим имот и уведомил семейството, което своевременно го освободило и се настанили в друга къща в близост до тази на Д.П.

На 15.05.2020 г. подсъдимият Г.Д. отишъл при свой приятел и след употребата на алкохол казал, че ще отиде до дома си за кратко.

След като излязъл, минал покрай къщата, в която бил живял със семейството си, и решил да я запали.

Вследствие на това той влязъл в жилището и със запалка, която носел у себе си, запалил текстилна покривка на едно от дървените шкафчета в една от стаите и едно от пердетата.

Огънят се разгорял бързо, обхванал цялата стая, пожарът се разпространил в другите стаи на къщата и в съседните стопански постройки.

След като на мястото пристигнали полицейските служители и служители на ПБЗНС, и след като огънят бил потушен, полицейски служител провел разговор с подсъдимия и той признал, че по-рано същата вечер е запалил имота на свидетеля Д.П., защото му бил ядосан, че изгонил него и семейството му от къщата.

Заседанието е първо по делото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм