Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли

Автор:
Понеделник, 29 Юни 2020 16:04
Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли

Регионална занаятчийска камара - Пловдив организира с известно закъснение /поради наложената карантина за COVID 19/, традиционния Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли 2020 г., за да пази традицията в занаятите и продължи тяхното развитие.

Събитието е подкрепено от Община Пловдив, КЦМ 2000 ГРУП, Представителен танцов ансамбъл „Седенчица”, медийни партньори /Под тепето, Марица, БНТ 2, БТА, БНР, СКАТ, ПловдивПрес, Gustonews, Darik, PLOVDIV-ONLINE, Topnovini, PLOVDIV TIME, Plovdivmedia, DC, EuroPlovdiv и др./ и ще се проведе на ул. Райко Даскалов /Mалката главна/.

Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек.

Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на Пловдив, тънкостите на над 22 различни занаята /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и др./

Официално Панаирът на занаятите ще се открие на 2 юли от 17.00 ч. на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя от 10.00 ч. - 19.30 ч.

Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.

В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00ч. до 15.00ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм