Марин Йосифов фалира Садово предколедно

Автор:
Понеделник, 22 Декември 2008 11:47

Гневни селски кметове пращат половин новогодишна картичка на запасния офицер

Автор Мария Великова

Image
Бай Марин фалира
Градоначалникът на Садово – запасният офицер Марин Йосифов, си навлече гнева на учители, общинари и селски кметове, след като преди дни обяви траурната вест, че в хазната на общината няма пари за редовните заплати. След дни на финансово препотяване откъде да се съберат нужните 60 000 лева, за да си получат общинарите редовните заплати, днес се очаква да се разпишат на 50 процента от заработения от тях труд за месеца. За други икономии и дума не можело да става.

Щом разбрали за обидното решение, някои от кметовете по садовските села решили да отвърнат на удара с гавра и да изпратят на общинския кмет Йосифов не цяла, а половин новогодишна картичка. Оригиналната идея събра овациите на останалите разочаровани общинари на последната редовна сесия в Садово преди Коледа. Никой не дава нормално обяснение кой и защо изгреба хазната на малката община в самия край на 2008 година. Провалена приватизационна сделка се спряга като основна причина за това. Не вярваме на това алиби, тогава къде са отдавна осигурените пари за увеличението на заплатите на селските кметове.

 Къде са и другите, за детските учителки , които се осигуряват от централния бюджет, настояват протестиращите. Градоналникът, около чието управление вече няколко години се нищят скандално възложенени обществени поръчки на фантомни фирми пък насред напечения сканадал заведе цялата администрация на двудневен обучителен семинар в топла база в Родопите. Парите били целеви, а не от хазната, оправдаха се поддръжниците му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм