Георги Стаменов горд с новата визия на Централен

Автор:
Георги Стаменов горд с новата визия на Централен

Горд съм, че със съвместните усилия на Европейския съюз, община Пловдив и район Централен днес можем да се поздравим с успешния край на първата част от проекта за подобряване на градската среда в карето между булевардите Марица-юг, Княгиня Мария Луиза, Цар Борис III Обединител и Източен.

Това каза днес кметът на район Централен Георги Стаменов, в чийто първи мандат стартира проектът по ОП Региони в растеж.

Зоната е напълно преобразена с нов парк с прекрасни алеи, детска площадка, спортно игрище, тенис маса и чешма. Модерен облик получи и алеята до коритото на река Марица, където бяха обособени трасета за разходка и паркове, детски и фитнес площадки.

Освен новите кътчета за отдих, които станаха предпочитано място за отмора на жителите на Централен, бе направен цялостен ремонт на пътната инфраструктура, подземната комуникация, изградени бяха паркинги, тротоари, осветление, междублокови пространства и зелени зони.

Благодаря на Община Пловдив затова, че чрез реализацията на този проект, даде на жителите на Централен възможността, те да имат модерна и европейска среда на живот. Изказвам признателност и на ръководния екип на проекта, който с много усилия и труд направи всичко това възможно, каза още Георги Стаменов.

До края на тази година се надявам да стартира и вторият етап, който включва мащабни дейности по облагородяване на площад Житен пазар /площад Шахбазян/, както и цялостна реконструкция на улиците на територията между бул. Шести септември, бул. Източен и ул. Стойчо Мушанов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм