Консултации за ОП Зелени системи

Автор:
Четвъртък, 18 Юни 2020 15:26
Консултации за ОП Зелени системи

Продължават консултациите на кмета Здравко Димитров във връзка с предложението за сливане на трите общински предприятия - "Чистота", "Градини и паркове" и "Дезинфекционна станция" в ОП "Зелени системи". По негова инициатива днес се проведе среща с председателите на политическите сили в Общинския съвет.

"Целта на срещата бе да чуем позициите на политическите представители в местния парламент, преди да вземем окончателно решение за сливането. Преценихме, че е добре първо да се направи специализиран анализ, който да покаже до колко ще е ефективно преструктурирането“, заяви след срещата Здравко Димитров.

Той подчерта, че фирмените сливания са сложен процес и от определящо значение е добрата подготовка. Затова Община Пловдив ще наеме консултантска фирма, която ще подготви анализ за състоянието на трите предприятия и едва тогава ще се продължи с процедурата.

Припомняме, че в предизборната си кампания кметът Здравко Димитров заяви, че е необходимо да има реформи в общинските предприятия с цел ефективно управление на ресурсите и подобряване услугата за гражданите, без да се увеличават разходите.

Финансовият екип, съвместно с три предприятия, подготви анализ и предложи правилник за работата на бъдещето дружество. Документите са публикувани на страницата на общината за обществено обсъждане.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм