Пеещите фонтани откриват сезона на 1 юни

Автор:
Понеделник, 25 Май 2020 19:27
Пеещите фонтани откриват сезона на 1 юни

Нови цветни фигури красят Цар-Симеоновата градина

Една от любимите атракции в Пловдив – Пеещите фонтани, отново ще радва жителите и гостите на града. Откриването на новия сезон е насрочено за 1 юни – Денят на детето, съобщиха от общината.

Работници от фирма „Аква Пуулс”, която по договор след проведена обществена поръчка осигурява поддръжката, почистват и мият коритото на езерото, чиято площ е около 6 декара. Специалисти извършват технически преглед на съоръжението, предстои напълването с 4200 кубични метра вода.

Стотиците посетители на Цар-Симеоновота градина за поредна година ще могат да се наслаждават на светлинно-музикалното шоу във вечерите от четвъртък до събота.

От ОП „Градини и паркове” вече завършиха оформянето на новите фигури от цветя. В алеята от Виенския павилион до Пеещите фонтани са засадени 25 000 стръка ирезине и различни цветове колеус. Толкова е и броят на червените и различни нюанси розови бегонии зад паметника на Васил Петлешков. Цветята не са купувани, а са отгледани в оранжериите на общинското предприятие. Атрактивните фигури предстои да изпъкнат върху зеления фон от засадената първокласна тревна смеска.

В Цар-Симеоновата градина вече работят фонтанът на Деметра, езерото с мечката и останалите водни площи, за които се грижи „Градини и паркове”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • читател

  Градината е уникална. Да не забравяме, че този й вид, след тотален ремонт, бе постигнат по време на управлението на ГЕРБ с кмет Ив. Тотев, а по времето наhttps://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpg Славчо Метлата бе открита с мажоретки https://i.ibb.co/gF4360F/image.jpgсамо една градска тоалетна!

 • Славка

  Смърт за Тотев!!! https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpgИскаме си тоалетната, която наш Славчо Метлата построи за нас - протестиращите срещу ГЕРБ дебили.

 • Наташа

  отговори на: Славка

  На нас ГЕРБ дебилите тоалетни не ни трябват! Ние си пикаеме и окаме по градинки, храстчета, полезчета и всякакви закътани местенца! Виж пеещите фонтани са друго нещо! Гледаш, слушаш и забравяш, че трябва да се яде, пие и ... в тоалетна да се ходи! Абе ние сме железни бе хора, извънземни!

 • читател

  отговори на: Наташа

  СЛАВКЕ, https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgИДИОТКО НЕНОРМАЛНА, СЛАБОУМНА И ТЪПА. Разбира се, че тоалетни има включително в прекрасната ремонтирана от инж. Тотев, Градска градина. https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpgНо ти си идиотка, в един ред с Дядя Ваня, бай Йоло Денев и останалите дебили. https://i.ibb.co/gTHbNsJ/2.jpgСмърт на Тотев само Левски и Славчо Тоалетната.

 • Кики

  отговори на: читател

  Наташке, внимавай защото Славчо Атанасов се е оплакал, че някой много често му публикувал снимки и името му в някакъв сайт, и вследствие на това му излязла пришка на гъза! Прокуратурата се е самосезирала и започва следствие! Внимавай, да не ти носим фафли марица в дранголника! :)

 • читател

  отговори на: Кики

  Кики, Славке - идиотко, https://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpgами и ти се оплачи, че си проста и тъпа и фантазираш глупости...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм